Mervillassa siirrytty "jouluaikaan" :)
Ja ajankulu on ollut sen mukaista. Harmittaa, kun ei jaksa enää tällä iällä valvoa öitä töitä tekemällä - tulisi valmista vähän enemmän ;)

Täällä koululaiset viettivät syyslomaa viime viikolla ja sain kotiin neidin apuriksi. Ja apua oli tarjolla joka asiaan (voi kiitos neitiseni!): leipomiseen, tonttujen tekoon, kissan hoitoon, siivoukseen ym. ym. Ja vastavuoroisesti sitten yhdessä tehtiin 3D-kortteja, pelattiin ym. Viikko hurahti nopeasti ja eilen oli taas paluu arkeen. Ja niin rankka paluu, että tänään kyllä selässä tuntuu.

Mutta tällaisia täällä on tekeillä (kaikki kuvat keskeneräisistä tuotoksista):

2000503.jpg

Huovutettuja levyjä tonttuja varten ...

2000506.jpg

Ja palloja (lisää muualla) tonttuja varten ...

2000512.jpg

Huovutusta odottavat hahtuvatossut (tilaustyö) ...

2000509.jpg

Meillä on illalla taas kylän naisten neulontoilta ja nämä laitoin valmiiksi puikoille iltaa varten. Oli ihan pakko päästä kokeilemaan tätä uutta Fabel -väriä, joka tuli Mervillaan. Tuo lanka on huudellut myyntikorissa jo muutaman viikon ;)
'
2000498.jpg

Sain alihankintaompelutöitä ja tämän laitteen sain "naapurin sedältä". Kone saapui meille ilman ohjekirjaa, joten tämän laitteen ompelukuntoon laittaminen on vienyt luvattoman paljon aikaa. Ja eilen, kun vihdoin sain kaikki kankaat leikattua ja istuin koneen ääreen, sain poikkastua koneen ainoa neulan! Onneksi mies lupasi tänään ajella ompelukoneliikkeen kautta ostamaan muutamat varaneulat kotiin.

2000500.jpg

Perjantai-iltana kävimme ilta-ajelulla Riihimäellä katsastamassa uuden vahinkovarastomyymälän. Samalla reissulla löysimme iiison uuden (meille uusi) kirpparin ja sieltä tarttui tämä mukaan 8e:lla! Tätä on etsitty ja haettu ja nyt sain sen kotiin :)

2000544.jpg

Yksi kuva edes yhdestä valmiista aikaansaannoksesta :)
Huivi salomoninsolmuilla (tilaustyö) virolaisesta villalangasta A81.
Tämä tuli lahjaksi 95v. syntymäpäiviään juhlivalle rouvalle ja toiveena oli, että huivin pitää olla riittävän iso isolle ihmiselle :)
Kokoa tuli (en mitannut), mutta lankaa kului silti alle 200g.

Mervillaan tuli kaiken tämän kiireen keskellä uutta lankaakin:

2000514.jpg
2000552.jpg

Tuo ensimmäisen kuvan Elfin -lanka on ihanan pehmeää mohairsekoite lankaa.
Toisen kuvan Defile -langat ovat myös mohairia ja kumpaakin lankalaatua tuli varastoon viittä eri väriä.
Garnstudiolta tein uuden Fabel -tilauksen ja sieltä on tulossa varastoon 7 uutta väriä viimeistään ensi viikon alussa.

Nyt takaisin työntouhuun. On hyvä ilma viettää päivä TAAS sisällä joulujuttuja tehden. Tosin taidanpa ensin laittaa puuhellaan tulta, jottei sormet jäykisty tässä tuulen viilentämässä lämpötilassa ;)

Ilmoitusasia vielä:
Täällä järjestetään suositut joulumarkkinat kylätalolla su 23.11. Muutama myyntipaikka on vielä vapaana. Niitä voi kysellä minulta. Paikkamaksukaan ei ole kuin 10e ja siihen sisältyy joulupuuro tai kahvi+joulutorttu. Joten varaa ihmeessä myyntipaikka näiltä markkinoilta!