Miten aika kuluu nopeasti! Päivityksiä sivulle olen mietiskellyt ja aikonut tehdä jo useampaan kertaan, mutta aina on tullut jotain muuta. Varsinkin tuo joulun aika kului lasten kanssa ollessa (pelattiin, pelattiin ja pelattiin-joulupukki toi 4 uutta lautapeliä!) - tai sitten kone on ollut niin varattu joulupukin tuomien uusien tietsikkapelien takia, ettei ole itsellä ollut asiaa päivityksiä tekemään.
Mutta nyt palaillaan pikku hiljaa arkeen - lapset ja mies koulussa ja töissä ja kone vapaana.

Käsitöitä ei joululomalla tullut paljonkaan tehtyä, ainoastaan tämä tilaustyö:
1196773.jpg
Joulupukki sai luvan laittaa baskerin päähän kuvausta varten, kun kaikki muut olivat jossain...
1196776.jpg
Eli baskeri Garnstudion Eskimo-langasta, puikot nro 8.
Lankaa kului vajaa 150g. Joustinneule (2o,3n) neulottiin kaksinkertaisella langalla, jolloin siitä tuli sopivan tiivis korvien kohdalle.

Muutama tilaustyö vielä odottelee tekijäänsä: kahden hahtuvatossut, kännykkäpussi, Fabel-sukat, ratsastushanskat hahtuvasta nahkavahvikkein ja rannekkeet. Mutta ensin tekijä odottaa pääsyä kiropraktikolle - ja se on onneksi tänään! Ja sen jälkeen luistimet jalkaan ja jäälle ennenkuin ilmat taas lämpiävät.

Tämmöinen asukki ilmestyi meille ennen joulua:
1196779.jpg
Oikeastaan sen asuinpaikka on meidän navetta, mutta onhan se jo sisälläkin käynyt. Nuorin poikahan on allerginen kissoille, mutta liekö murrosikä auttanut asiaa, kun vaatteisiin tarttunut kissapöly ja maltillinen olo kissan kanssa ei aiheuta enää oireita. Navetassa on jo Viiru-kili, joten tämän kattiraisen nimeksi tuli Pesonen. Ikää Pesosella on tällä hetkellä 17 vko. Ja on se niin ihana...

Lisäksi joulupukki toi nuorimmalle poitsulle tämmöiset aivojumppalaitteet:
1196781.jpg
Näitä on väännetty ja käännetty, mutta niinhän siinä kävi, että nuorimmat lapset keksivät ensin, miten koukut irroitetaan toisistaan ilman rautasahaa! On muuten ihanan raivostuttavia rautakoukkuja :)

Tänne Kaloisiin on tullut myös uusi yrittäjä: Korukauppa Lilliputti. Neidin kanssa ensin ihailimme koruja joulumarkkinoilla ja joululomalla kävimme sitten yrittäjän kotona ostoksilla.
1196782.jpg
Itselle ostin tuon mustan Onyx+hopea -rannekorun ja hopeiset riippuvat korvakorut ja neiti ihastui "fossiilikivi"-rannekoruun.

Ja tiedoksi kaikille, että laitoin Mervillaan tammikuuksi kaikki varastossa olevat Garnstudion langat tarjoushintaan. Joten käykääpä kurkkaamassa...

Mutta nyt matka navettaan lisäämään puita kamiinaan...