Jee, lunta sataa ja maa muuttuu ihanan puhtaan valkoiseksi!
Kyllä tätä on odotettukin - niin varmaan monessa muussakin taloudessa. Oli tosi outoa eilen nähdä hentoisten auringonsäteiden värjäävän naapurin koivikon runkoja ja kuun paistavan illalla. Ja tänään ei ole vaikea houkutella nuorimmaisia pihalle koulun jälkeen :)

Tässä taas muutama kuva keskeneräisistä neuleista (taas päättelemättä):
1226695.jpg
Aikuisten villasukka Garnstudion Fabel-langasta. Silmukoita 64 ja puikot nro 3.
Varsi 2o,2n ja vahvistettu kantapää. Sukkapariin meni vajaa 100g lankaa.
Itse pidän tämän langan neulomisesta - kulkee hyvin puikolla ja pidän tuon langan luomasta kirjoneuleesta.

1226694.jpg
Rannekkeiden lankana virolainen villalanka. Silmukoita 64 ja puikot nro 3. Työ tehty kokonaan 2o, 2n -joustimella.
Asiakas halusi tavalliset, yksinkertaiset rannekkeet virolaisesta "sateenkaari" -villalangasta. Kaikkia värejä sai tulla neuleeseen ja ei haitannut vaikka rannekkeet olisivat väriltään erilaiset. Ja kuinkas kävikään, toisesta rannekkeesta tuli punainen ja toisesta puna-keltainen. Tuo lankamäärä yhdessä värijuoksussa olikin niin suuri, että sain aikaiseksi tuon yksivärisen. Taidanpa tehdä toisen samanmoisen parin ja asiakas saa itse päättää, kumman pareista ottaa.

1226693.jpg

Ensimmäinen kappale ratsastushanskasta valmiina. Asiakas halusi ratsastushanskat hahtuvasta (apua). Mielestäni pelkkä hahtuva ei kestä ohjasten hankausta, joten tämä hanska on neulottu kaksinkertaisesta hahtuvasta + samanvärinen villalanka mukana. Nyt tämä ensimmäinen koekappale odottaa huovutusta, jotta näen, täsmääkö kaikki kerrosluvut niin, että hanskasta tulee valmiina sopiva. Lisäksi olen suunnitellut
ompelevani kämmenpuolelle ohuen nahkapäällikkeen, joka suojaisi neulepintaa ohjaksilta.
Saas nähdä miten tämä onnistuu - on ainakin ollut mukava suunnitella jotain uutta :)

Sain Mervillaan koe-erän bolivialaisia käsintehtyjä neuleita. Neuleet on tehty käsinkehrätystä alpakanvillasta käsinneulomalla. Naiset kuulemma kulkevat Boliviassa kaduillakin villakorit selässä ja kehräävät samalla lankaa. Omissa haaveissa on saada Mervillaan tuota lankaa jonakin päivänä - se olisi paksumpaa kuin nyt myynnissä oleva Alpaca. Ja nuo langat ovat todella luonnonmukaisia - asusteistakin saattaa (samalla tavalla kuin hahtuvastakin) löytyä vielä pieniä roskia eikä niitä ole värjätty.

Käykääpä sivuilla kurkkaamassa, millaisia ne ovat ja ottamassa samalla ideoita omiin asusteisiin!

PS. Löysin uuden sivupohjan "Sirpaleista tehdyt" -sivulta. Kiitos!!!