Jos nyt pitkästä aikaa ehtisi istahtaa koneelle ja tehdä tänne päivityksen. Muiden blogeja olen ehtinyt kurkkia harvakseltaan - en ymmärrä mihin päivän tunnit katoavat :)
Ehkä tuo eilinen Kauhajoen tapaus pysäytti jonkin verran menoa - laittoi ainakin taas ajattelemaan omienkin nuorten henkistä hyvinvointia ja jaksamista. Kauhulla olen kyllä vierestä seurannut tänä syksynä lukiolaistenkin työtaakkaa ja päivien pituutta ja eloa opiskelutaakan keskellä. Itse olen kyllä lukiosta aikoinaan helpommalla selvinnyt kuin nämä nykynuoret.

Mutta muihin asioihin...
Ensin suuret kiitokset tunnustuksesta, jonka olen saanut jo kuun alussa Irinalta
, Piukulta ja Luigilta  (Karvinen on iiiihana!)
1932751.jpg

Ja koska olen tylsä, en lähetä tätä kenellekään eteenpäin erikseen. Aivan ihania blogeja löytyy tosi monia :)

Neuleista:
niitä löytyy "sata määrin" keskeneräisinä ;)
Jouluksi pitäisi väsätä myytävää, mutta onpa tullut taas touhuttua kaikkea muuta :)

1932707.jpg

Tätä piti lähteä kokeilemaan kesken kaikkien muiden neulomusten keskellä :)
Lankana Lerici, jossa on 51% puuvillaa ja 49% jotain keinokuitua. Ja aivan kamala lanka tähän työhön! Sormet "verillä" sai tämän sniikkerin tehdä, jottei puikkojen väliin olisi muodostunut "leskirivejä". Muuten tämä ainokainen yksilö tuntuu jalassa mukavalle ja pidän väristä - toinen pari on siis vasta aluillaan ;)

1932715.jpg

Tästä pitäisi tulla jakku - tilaustyönä. Aloitin sen jo kerran ja tein oikea oppisesti mallitilkun ja laskin silmukat ja rivit ym. Mutta, mutta, neuloessa isoa kappaletta tämä lanka antaa suunnattomasti periksi ja alkuperäisestä kappaleesta tuli suuuunnattoman iso. Joten kiltisti aloitin taas alusta vähemmällä silmukkamäärällä.

1932727.jpg

1932721.jpg

Tällaista uutta tossumallia piti myös kokeilla (niin, siis ei näitäkään ole vasta kuin yksi tehtynä!). Ja tätä on ihan oikeasti tehty sormenpää verillä. En ole aikoihin tehnyt niin tiukkaa neulomusta kuin tässä nro 3½ puikoilla ;)
Lankana näissä tulevissa tossukoissa on kaapista löytynyt vajaa vironvilla-kerä ja itse KoolAid väreillä värjätty pieni lankanöttönen.

1932734.jpg

Viikonloput ovat olleet tässä huushollissa mahdottoman kiireisiä ja viimeisin tempaus oli lämpimän varastohuoneen siivous. Ja se kannatti! Löysin tämän kirjasen (mummini perintöä) lukuisten käsityölehtien seasta :) Mutta täytyy taas "piilottaa" tämä kirjanen vähäksi aikaa, että edes muutama joulujuttu tulisi valmiiksi.

Valmiiksi on tullut muutamat tilatut hahtuvatossut ja lapaset, mutta niistä en taasen ottanut kuvia (samanlaisia ovat kuitenkin kuin ennenkin tehdyt).

Ja eilen täällä alkoi piristävä ihanuus! Saimme naisporukalla kylätalomme käyttöömme ja päätimme "perustaa ompelukerhon".  Siis, meillä on  nyt oma neuletapaaminen täällä kylässämme ja pääsemme rentoutumaan joka tiistai-ilta. Tätä on kyllä täällä kaivattu - eilen illakin ensimmäisessä illanvietossa oli naisia jo 8 paikalla ja muutama oli ilmoittanut tulevansa mukaan ensi viikolla. Joten ensi viikolla meitä taitaa olla neulomassa, ompelemassa ja kahvia ryystämässä jo ainakin 10 naista!

Saumuri tuli eilen huollosta, joten pitäisi lähteä tekemään sillä "koeajo". Lisäksi ruoka odottaa tekijäänsä, pyykit ripustajaa, omenat pilkkojaa ja neiti koulusta hakijaa. Kotona varmaan vielä keskustellaan eilisistä tapahtumista ja yritetään luoda uudestaan turvallisuuden tunnetta tulevia koulupäiviä varten.