Vihdoin uskalsin avata koneen ! Täällä on ukkonen jyllännyt monen monta päivää ja kokemuksesta viisastuneina, meillä pysyy kaikki koneet ja nettiyhteydet pois päältä niin kauan kuin pientäkin jyrinää kuuluu. Mutta tänään paistaa aurinko :)

Tällainen valmistui viime viikolla.

1688995.jpg

Lankana virolainen villalanka A85 (vyyhdin loppu, joka jäi Minttumaarista jäljelle) ja pyöröt nro 5½.
Huivia en ole punninnut, mutta karkea arvio langanmenekkinä n. 150g.

1689002.jpg

Tuo "rykelmä" toi mieleeni kukkakimpun, joten nimitettäköön huivia kukkakimppu -huiviksi :) (siis jos katsoisi kuviota tässä tapauksessa pää alaspäin - tulipa taas kuvattua väärinpäin)

Jossain vanhassa Moda -lehdessä oli tehty naisten paita kyseisellä kuviolla. Tosin paidassa nuo kimput kulkivat riveittäin vieräkkäin ja rivit suoraan toistensa päällä, joten "kimppujen" päällä olevat nurjat kerrokset muodostivat paidassa aaltomaisen raidan.

1689008.jpg

Reunukseen sovelsin Minttumaarin viimeistä mallikertaa, joten en voi sanoa suunnitelleeni tätä huivia itse.
Mutta tässä kun tuota huivia on tuijotellut, olen itse siihen aikas tyytyväinen - siihen nähden, että en pitänyt siitä alkuunkaan, kun sain sen valmiiksi.

Aikaisemmin tehtyyn Vilja -pitsineulehuiviin löytyy ohje Toika ky:n lähettämästä Puikoilla ja koukulla -lehdestä. Toikalta kannattaisi kysellä itselleen tuota vihkosta, jos malli kiinnostaa. Vihkosessa on muitakin ihan kivoja neuleohjeita :)

On täällä muutakin neulottu. Ne vain odottavat huovuttamista ... niistä sitten enemmän ensi kerralla...

Mukavaa kesäviikkoa kaikille :)