Äsken tuli taivaalta oikein rättilumihiutaleita! Aamulla neiti lähti suu mutrussa eskariin, kun ÄITI PAKOTTI laittamaan TALVIHAALARIN! Ja jos sääennustus pitää paikkansa, on huomennakin talvihaalaripakko. Neidin oloon toi tosin pientä helpotusta, kun annoin laittaa lenkkarit jalkaan - edes jotain keväistä pukeutumisessa.

Käsityörintamalla ei mitään uutta. Haaveilen tosin tekeväni itselle jotain....jotain isompaa kuin nuo ainaiset hatut ja hanskat (tosin ei mulla itsellä ole niitäkään). Sain yrityksen puolelta myytyä kaikki talviset virolaiset villalangat ja olin hyvin tyytyväinen - siihen asti, kun alkoi tulla kyselyitä, koska lankoja tulee lisää. No, nyt ensi viikolla pitäisi tulla uusi erä lankoja uudelta toimittajalta ja jännittää, tuliko tilattua "järkeviä" värejä. Ja onhan nuo villalangat käyttökelpoisia myös kesällä - itsekin voisin kulkea iltaisin villasukat jalassa kesät talvet. Liekö noista uusista langoista löytyä itsellekin sopiva inspiraation lähde johonkin uuteen isompaan työhön?

Mutta nämä tulivat valmiiksi. Vaaleat munat koristelin päällikeompelemalla villalangalla ja tummiin (taitavat olla ulkolaisten kanojen munia:) )kirjailin kuvioita helmillä. Ja pääsiäiskoreja tuli tehtyä kaksi lisää. Harmittaa, kun innostuin katsomaan tv:tä ja vain jatkoin ja jatkoin vaalean+liilan korin sangan neulomista ja siitä tuli huovutuksenkin jälkeen aavistuksen liian pitkä.

491053.jpg491054.jpg

Eilen piti vielä käydä hakemassa joen varrelta lisää pajunkissoja kotiin pääsiäistä odottelemaan. Meillä nuorimmaiset kävivät naapurustossa sunnuntaina niin ahkerasti virpomassa, että kaikki koristellut pajuvitsat menivät muille koristeeksi. Itse muistan, kun oli pienempi, niin me virvoimme ensin palmusunnuntaina ja palkkiot haimme vasta pääsiäissunnuntaina. Tapa tuli puheeksi kokkikerhossa perjantaina nuorten kanssa ja he olivat ihan kauhuissaan - kiertää nyt kaksi kertaa samat paikat! Onko tehokkuusajattelu, ajan nopeus ja laiskuus iskenyt myös virpomisperinteeseen?

Haarukkapitsiä olen myös tehnyt. Olen huomannut itsekin sen, että täytyy olla useampia käsitöitä tekeillä. Yhtä voi tehdä tv:tä katsellessa, toinen on netin selailua varten, kolmas läksyjen lukua varten ja neljäs pomppii mukana ja sitä tehdään, kun huvittaa. Ja noita neljänsiä, pahasti keskeneräisiä, löytyy sitten useampi. Ne odottavat sitä inspiraatiota!
Mutta, tämä haarukkapitsi on tässä vaiheessa: kaksi kerrosta tehty ja kolmas kerros on laitteessa melkein kaikki lenkit tehtynä. Mallin löysin Novitan talvi/2006 -numerosta. Olen vaan niin neuroottinen, että silmukat tulee laskettua useampaan kertaan ennenkuin uskallan poikkasta langan ja aloittaa kuvion teon. Ja kuvion teossakin tulee laskettua moneen kertaan, että oliko tässä nyt varmasti 21 lenkkiä vai sittenkin vain 20....rasittavaa.

491056.jpg

Langan löysin vaatehuoneen kätköistä. Olen saanut langan vuonna 1991 mummini siskolta (varmasti marinoitua), merkistä ei tietoa, mutta on 100 % villaa. Lanka tuntuu olevan juuri sopivan paksuista haarukkapitsin tekoon. Tuosta langasta olen monesti suunnitellut tekeväni vaikka mitä - aina jäänyt suunnitteluvaiheeseen - mutta nyt löytyi sopiva käyttökohde.