Ensin kiitos kaikille huivi-kommenteista. Se on tosiaan ihme ja työvoitto, kun saa ensimmäisen huivinsa valmiiksi :)

Ilmojen viilennettyä ja lueskeltuani Metsän keskellä -blogia, innostus taas huovutukseen heräsi. Ja se sai aikaan nämä tonttuset, jotka viettävät kesälomaa kukin tavallaan (tosin neidit sanoivat, ettei tonttuja ole kesällä):

1575856.jpg
Ensimmäinen tonttu-rouva nauttii luonnonrauhasta ja toinen... mitenkäs muuten, neuloo järven rannalla laineiden liplatellessa rantakallioon.

1575873.jpg
Tämä pienin tonttunen (ikää vasta 50v) on innokas pallopelien harrastaja - ja sen parissa on mukava viettää aurinkoinen kesäpäivä.

1575878.jpg
Kesäpäivää on mukava viettää myös pelaillen lautapeliä ystävän kanssa... tosin tämän ystävä taisi lähteä hakemaan pientä purtavaa kotikolosta ;)

1575861.jpg
Metsänneito-tonttunen hirvenjäkälän seassa - taisi kuulla hirven askelluksen ja oksan rasahduksen...

1575867.jpg
On maalit lentäneet partaan asti, kun tämä tonttunen maalannut kesäisen taideteoksen :)

1575875.jpg
Ja kalastaminen kuuluu myös kesään - saaliina jo neljä kalaa (yksi kala hatunlierissä niin takana ettei näy kuvassa)!
1575913.jpg
Vanha partasuu (vanhin tontuista-partakin jo valkoinen) nauttii myös kalastuksesta. On hänkin saanut jo saaviin kaksi kalaa ja ongessa näyttää roikkuvan yksi lisää :)

1575883.jpg
Ja mikäs sen mukavampaa kuin tuoksutella ja tutkia kukkia lintujen laulellessa puunoksilla.

Kaikki tontut siis tehnyt yhdistetyllä märkä- ja kuivahuovutuksella. Puun oksat ovat katajaa, jotka katkaisin tuolta tontin rajalla viime vuonna kaatuneesta katajasta. Kuvat eivät ole kaksisia, mutta ideana oli myös se, että kaikki mitä tonttutyöhön on käytetty, on luonnonmateriaalia. Ainoan poikkeuksen tekevät nuo kiiltolangasta tehdyt ongessa roikkuvat kalat.

Tontut menevät myyntiin torstaina ja toivottavasti löytävät uuden hyvän kodin ;)