Siis jotain on tullut valmiiksikin. Taudit alkavat vihdoin hellittämään, tosin tuo yskä tuntuu raastavan vielä yhden sun toisen kurkkua ja keuhkoja. Ja itsellä tuo yskä jumittaa taas nuo nikamat, vaikka kävin kirolla juuri lauantaina. Mutta minkäs sille teet. Mutta siis, tässä viime aikojen valmistuneita:
433215.jpg433216.jpg
Kaksi kappaletta saunahattuja. Tehty virolaisesta hahtuvavillasta 8 puikoilla ja silmukoita taisi alussa olla n.130. Vaaleaan hattuun kirjailin nuo kukat jälkikäteen villalankalla. Ja koska nuo hatut kaipaavat käytön jälkeen tuuletusta ja kunnon kuivatuksen, tein nuo "pienet" lenkit päälaelle. Siitä ovat helppo ripustaa esim. hengarilla pyykkinarulle odottamaan seuraavaa saunakertaa tai avantouintimatkaa.
433220.jpg433218.jpg
Ekassa kuvassa "keeppi" (vai miksi sitä sanotaan)salomoninsolmuilla Garnstudion Vienna-mohairlangasta 5 virkkuukoukulla. Piti kokeilla kestääkö nuo solmut myös tämän mallisessa vaatekappaleessa. Lankaa meni 3 kerää ja kyllä siitä mielestäni tuli ihan hyvä. Ainoa mitä inhoan mohairlangassa ovat nuo irtoilevat "hahtuvat", joita kyllä löytyy joka vaatteesta ja ympäri lattioita. Täytyy muistaa, ettei käytä tätä mustien vaatteiden kanssa tai saa kulkea maailmalla rikkaimuri mukana!
Toisessa kuvassa ikuisuusprojektini toinen puoli. Sukka on siis tehty virolaisesta villalangasta 2½ puikoilla.
Malli on ihan perussukka - varressa 2o,2n, kaksinkertainen kantapää ja loppuosa ilman krumeluureja.
Ja tuo vihreä lanka alkoi juuri kärkikavennuksen kohdalla - se vihreä, jota odotin jo varressa alkavaksi. Mutta enpä viitsinyt alkaa purkuhommiin. Kyllä nämä kotisukiksi kelpaavat. Lankaa yhteen sukkaan on kulunut 60 g.  Kaipasin itselleni polvipituisia jokapaikan sukkia-ja siis kaipaan edelleen sitä toista sukkaa. Onpahan tulossa sukka sitten kesäksi, jos vaikka ilmat niitä vaativat. Ja tykkään tallustella kotona villasukilla, tossut tuntuvat niin kömpelöiltä.