Täällä alkoi perjantaina jälleen Renko-viikko ja kylä on koko viikon erilaisia tapahtumia täynnä :) Viikko alkoi perinteisesti Kylätalon pihaan rakennetun tervahaudan sytytyksellä ja nyt sieltä leijailee ihana tervantuoksuinen savu.
Laitoimme paikallisten kädentaitajien kanssa näyttelyn pystyyn kylätaloon ja siellä on aika sitten mennytkin päivystämisessä. Tänään tosin sain illan vapaaksi, joten jospa vaikka ehtisimme ongellekin vielä illalla :) Tuliaisina kotiin kylätalolta saa tuotua tervantuoksun vaatteissa- ja nyt Mervillassakin on myynnissäkin tervantuoksuisia asusteita ja lankoja ;)

Tyttötontut ovat vielä esittelemättä, mutta taidanpa sen siirtää ensi kertaan. Tässä muutama kuva asusteista, jotka sain valmiiksi ennen myyntinäyttelyn avaamista:

1748350.jpg

Kintaat keltaisesta virolaisesta hahtuvasta, päällekirjailtu virolaisella villalangalla.
Puikot nro 5, koko lasten.
Ja kyllä lapasia oli kaksi - toinen vain oli jäänyt sohvalle kuvaustilanteessa :)

1748355.jpg

Tossukat punaisesta virolaisesta hahtuvasta, puikot nro 5. Koko aikuisten.

1748360.jpg

Entisen malliset, lierilliset hahtuvahatut. Lankana virolainen hahtuva, puikot nro 6.
Aloitussilmukoita 140, kavennusten jälkeen n. 120.
Koko aikuisten.

1748363.jpg

Kapealierinen hahtuvahattu. Ja taasen lankana virolainen hahtuvavilla, puikot nro 6. Koko aikuisten.

Ja vähän koristetta ikkunaan:

1748386.jpg

Pohjana ostosten mukana tullutta sytorixia, joka märkähuovutuksella päällystetty villalevyllä. Lanka villalankaa ja puuympyrä Prismasta ostettu verhon kiinnitysrengas.
Kuvassa näyttää siltä, kuin punaisen sydämen keskellä oli kuoppa, mutta kyllä se pinta ihan tasainen on. Kuvaajassa taas vika :) Ja piparkakkumuotit ovat hyviä muodonantajia näissä huovutushommissa ;)

Renko -viikko siis jatkuu 25.7.asti, joten tulkaapa täälläpäin liikkuvat ajelulle Kylätalo Tukikohtaan (Asemintie 349) katsastamaan meidän näyttely (korut, keramiikka, taulut ja neuleet+langat), juomaan kupposet lämmintä kahvia tuoreen pullan kera ja tuoksuttelemaan tervan tuoksuja :) Tervaa kuulemma pitäisi alkaa valua tervahaudasta jo huomenna.
Niin ja keskiviikko-iltana klo 18 alkaen on kylätalon pihalla kirppis ja sen jälkeen pääsee pistämään jalalla koreasta klo 20.30 alkaen Tervatansseissa.

                               TERVETULOA :)