Kattoremonttimme on valmis - siis mun osalta. Mies tuolla vielä jatkaa nakuttelua räystäs-ja päätylautojen kanssa, mutta eilen illalla saatiin nostettua viimeinenkin 5 m pitkä kattopelti katolle ja kiinni! Kaikenkaikkiaan katolle meni 39 kattopeltiä ja niiden nostelu kyllä tuntuu tänään selässä ja katolla sipsuttelu jaloissa. Mutta hei - NE ON SIELLÄ!

Ja neidin synttärikutsutkin onnistuivat ihan hyvin. Vieraita oli kuusi. Oli leikkejä, syömistä ja lopuksi aarteenetsintä. Sankari lavertele heti vieraile ettei meillä ole ongintaa, ja sainkin moittivia tiedusteluita vierailta, miksi teillä ei ole moista. Mutta jokainen sai oman vieraspussukkansa etsittyään ympäri taloa vihjekirjaimia kartan avulla. Ja vihjekirjaimista muodostuva sana johdatti aarteenetsijät lopulta aarrekätkön luo. Joten lopulta ei haitannut tuo onginnan puute:)
No, kahden viikon päästä on nuorimman poitsun synttärikemut. Niihin täytyy vaan varautua runsaalla ruokinnalla ja juomilla - muuten ei erikseen tarvitse tekemistä keksiä. Tuonne metsää koko poikakuoro kuitenkin rientää softaamaan (suojavarusteet päällä tietysti) ja synttäritalosta odotetaan vain mahan täydennystä määrätyin väliajoin. Toivottavasti on hyvä ilma, niin voisi itsekkin vaikkapa istuskella ulkona ja neuloa "väliajat".

Seijan pyynnöstä laitan kuvan huivista, joka on siis tehty ohuesta villalangasta. Aurinkoinen ilma houkutti ulos kuvaamaan, mutta tuo tuuli ajoi takaisin sisälle. Ja sisällä huomasin, että huiveja olikin kaksi. Toisessa väri vaihtuu punaisesta mustaan ja toisessa "vienosti" punaisen eri sävyihin. Liotin huivit siis huuhteluainevedessä ja ovat mitä käyttökelpoisempia vaikka kesäiltoina.
570868.jpg570869.jpg
Ja tässä vielä yksi kuva pinnasta - tosin en osaa noihin valokuviin kuvata sitä, kuinka ohutta tuo lanka on!
570870.jpg
Jos lanka innostaa kokeilemaan, niiden värit löytyy tuolta Mervilla -sivuilta. Ja tällä viikolla on tulossa lisää ihanaa vaaleanpunainen(ei äitelä)+vaalea+harmaa -sävyä.