tuolla ulkona. Eilen saivat rikkaruohot kyytiä kukkapenkistä, saniaiset saivat uuden kasvupaikan ja tulipa pihaakin haravoitua. Sisällä tuli käytyä tekemässä pakolliset ruuanlaitot ja pyykin ripustamiset. Ulos en vielä pyykkiä uskalla viedä kuivumaan tuon mahdottoman hiekkapölyn ja alkavan siitepölykauden takia. Ja ovat nuo keväiset peltoaromitkin sen verran vahvoja...sinänsä ei tuo lannan levitys tuonne pelloille haittaa - se kuuluu kevään hajuihin :)
Meillä lähti tänä aamuna esikoinen luokkaretkelle Tarttoon. Bussi lähti klo 5.30 ja laiva Hesasta klo 8.00. Kotiin palaavat keskiviikkoiltana. Ohjelmaan kuuluu koskimelontaa, kiertoajeluita, tutustumista historiallisiin paikkoihin jne. Koko luokka keräsi ahkerasti rahaa reissuun 3 v. ja nyt on palkintomatka alkanut. Toivon totisesti, että kaikki sujuu hyvin, pitävät hauskaa ja palaavat ehjin nahoin takaisin kotiin!

Viime viikolla olin myyjäisissä ja tein myyjäisiin malliksi hahtuvasukat ennen ja jälkeen huovutuksen.
521471.jpg
Tässä tossupari ennen huovutusta. Kerästä tuli yksi vihreä ja yksi kelta-ruskea tossu. Kelta-ruskea sai parin itselleen toisesta kerästä, mutta vihreä odottaa vielä omaansa. Päälimmäinen pussitettu ja odottaa pesukonetta....
521473.jpg
...ja tässä päälimmäinen päässyt koneesta ulos. Myyjäisissä tuntui olevan helpompi selittää asiakkaille hahtuvan kutistuvuudesta, kun oli mukana tossu ennen ja jälkeen pesun.
521474.jpg
Tässä testasin vyyhdin riittävyyttä. Vyyhdissä on lankaa 60 g ja sain siitä tehtyä keväthatun aikuiselle ja neitimme Annabella-nukelle.  Metrejä vyyhdissä taisi olla n.100m. Kuvatessa hattua olin vasta päätellyt siitä langat ja muut siistimisjutut vielä kesken. Tosin lanka on itsessään epätasaista, joten se toi hatun pintaan "outoa" elävyyttä. Mutta ihanan pehmeä siitä tuli.

Lisäksi haarukkapitsi huivi on edistynyt kerrokseen 6. Meinasin kyllä hyllyttää tuokin huivin unohdettujen neuleiden laatikkoon, mutta mutta...yritän nyt kiltisti tehdä sen loppuun.

Puikoilla ollut rajakarjalainen pintaneulehuivi alpaka-langasta koki purkutuomion eilen, kaivoin kaapista isommat puikot (nyt nro 7 bambu, ennen nro 6) ja samainen neule aloitettiin alusta. Nyt kuvio tulee paremmin esille ja olen vihdoin siihen tyytyväinen.

Ja jottei keskeneräisten neuleiden sarja loppuisi tähän aloitin uuden hartiahuivin liukuvärjätystä puna-mustasta virolaisesta villalangasta (kuvia, kunhan kamera kotiutuu Virosta).Lanka on tosi ohutta ja ei tunnu niin karhealta kuin paksummat sisaruksensa. Tässä kuvassa punainen on huivilankani ja vertailussa on seiskaveikka.
521475.jpg
Yrityksen puolelle tuli sekä tätä ohuempaa että paksumpaa villalankaa uudelta toimittajalta, joten sain uusia värejä, ja lankahulluna en voinut pitää sormiani erossa tuosta punamustasta langasta!
521478.jpg521479.jpg521477.jpg
Ja jos langat kiinnostavat jotakuta, niin ne ovat myynnissä tuolla Mervillassa